21:31 22.08.2019

Зеленський обговорив із Туском неприйнятність повернення РФ до "Великої сімки"

1 хв читати
Зеленський обговорив із Туском неприйнятність повернення РФ до "Великої сімки"

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Європейської ради Дональдом Туском, під час якої співрозмовники обговорили неприйнятність повернення Російської Федерації до "Великої сімки".

"Володимир Зеленський закликав Європейський Союз проявити рішучу позицію про неможливість повернення РФ до "сімки" без усунення причин, через які Росію з неї свого часу виключили, - через окупацію Криму і агресію на Донбасі", - повідомляється в четвер увечері на сайті президента України.

У свою чергу глава Євроради Туск підтримав занепокоєння президента України у зв'язку із заявами про можливість повернення Росії до "G7".

"Дональд Туск запевнив українського лідера в незмінності спільної позиції ЄС щодо солідарності з Україною і пообіцяв, що відстоюватиме таку позицію під час саміту "сімки" 24-26 серпня у Франції", – наголошується в повідомленні.

Крім того, президент України направив усім лідерам країн G7 окремі письмові звернення із закликом і надалі посилювати підтримку України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА