12:33 23.08.2019

Питання повернення українських моряків РФ спробує пов'язати з санкціями, поверненням у формат зустрічей високого рівня - Зеркаль

2 хв читати
Питання повернення українських моряків РФ спробує пов'язати з санкціями, поверненням у формат зустрічей високого рівня - Зеркаль

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль допускає, що до грудня українських військовополонених моряків буде повернуто додому.

"На мій погляд, до грудня вони точно повернуться. Оскільки Путін намагатиметься пов'язати ці питання з санкціями, своїм поверненням у формат зустрічей високого рівня та іншими питаннями. Справа моряків буде у нього розмінною монетою", - сказала Зеркаль в інтерв'ю агентству "Інтерфакс- Україна" 20 серпня.

Вона додала, що російська сторона намагається виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права шляхом продовження кримінального процесу над моряками, що є неприйнятним.

"Їхня мета - змусити нас визнати їхню юрисдикцію розглядати кримінальне провадження. Водночас ні ми, ні весь світ не вважаємо - якраз на підставі рішення Трибуналу - що мало місце кримінальне порушення і що у Росії є право залучати до відповідальності наших моряків", - пояснила дипломат.

При цьому представник українського МЗС зазначила, що питання звільнення українських моряків порушується на кожній зустрічі високого рівня.

"Ми не чекаємо. Ми насправді працюємо з усіма нашими партнерами. Моряки в порядку денному кожної зустрічі на високому рівні. Питання моряків ставив і Трамп під час зустрічі з Путіним, і Макрон", - розповіла Зеркаль.

При цьому вона констатувала, що немає примусового виконання наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права.


Повний текст інтерв'ю заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА