11:21 24.08.2019

Зеленський образно пояснив біль українців через окупацію Криму і частини Донбасу: уявіть, що сусід відібрав у вас двох дітей

2 хв читати

Тим, "хто не розуміє" біль українців у зв'язку з окупацією Криму і частини території Донецької і Луганської областей, президент України Володимир Зеленський запропонував уявити почуття батьків, коли у них відібрали двох дітей.

"Я люблю нашу землю, тому що кожен куточок України – це велика сім'я. І для тих, хто не розуміє сьогоднішній біль українців, я поясню дуже простою, доступною мовою: уявіть, що, наприклад, сусід відібрав у вас двох дітей", - сказав він, виступаючи в суботу на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України в суботу на Майдані Незалежності в Києві.

"Першу дитину просто вкрали. Їй видали нове свідоцтво про народження, а потім кажуть: "Та ми не забирали вашої дитини, вона сама захотіла жити з нами. Ну і що, що під дулом автоматів? Це її бажання. І взагалі, хто вам сказав, що це ваша дитина, вона споконвіку була нашою. Ви не переживайте, їй тут буде краще. У нас прекрасний притулок біля моря, під сонцем", - зазначив він.

Зеленський продовжив, що після п'яти років "тим, хто був так занепокоєний, кажуть: "Та ніби все нормально, дитина за вами вже не плаче, і взагалі – не сильно вона на вас і схожа". Чому вони так говорять? Тому що це – не їхня дитина", - наголосив президент.

Глава держави продовжив, що "другу дитину закрили в дитячій кімнаті і поставили озброєну охорону". Вам кажуть: "Яка охорона? Там нікого немає". І ви чуєте, як ось тут поруч, за стіною, ваша дитина плаче, але не можете туди зайти", - образно пояснив він те, що відбувається на Донбасі.

Президент України зазначив, що щодня у кожного з українців "крається серце". "І будь-які перемоги або досягнення неповноцінні, адже наша сім'я неповна. І настане день, коли ми обов'язково зберемося разом. Тому що голос рідної крові переможе!" - переконаний він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА