Політика

Джонсон на G7 має  намір оголосити про скорочення відступних Брюсселю на 30 млрд фунтів у разі "жорсткого" Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на G7 в неділю повідомить голову Європейської ради Дональда Туска про те, що скоротить суму відступних на 30 млрд фунтів стерлінгів у разі виходу Лондона з ЄС без угоди, повідомляють британські ЗМІ.

Телеканал Sky News нагадує, що на 25 серпня у прем'єра Великої Британії запланована зустріч з Туском. Передбачається, що в ході переговорів Джонсон оголосить про те, що Велика Британія виплатить Брюсселю лише 9 млрд фунтів стерлінгів. Як зазначає Sky News, це чверть суми, про яку домовлялася з ЄС екс-прем'єр країни Тереза ​​Мей.

На думку авторів статті в The Sunday Times, таким чином британський прем'єр-міністр намагається завоювати симпатії прихильників Партії Brexit. Видання зазначає, що команда Джонсона працює над популістським проектом надзвичайного бюджету на жовтень. У ньому, зокрема, пропонується вперше за вісім років знизити паливне мито. Все разом це підготує грунт для загальних виборів того ж місяця, йдеться в матеріалі.

На початку червня президент США Дональд Трамп порадив британській владі не платити відступні Брюсселю. "Я б не заплатив, це величезна сума", - говорив він.

Велика Британія раніше домоглася, щоб терміни Brexit були перенесені на 31 жовтня 2019 року. За цей час країна повинна ратифікувати угоду про вихід з ЄС, в іншому випадку вона покине Євросоюз без домовленостей з Брюсселем.

Джонсон, виступаючи з програмною промовою після призначення прем'єр-міністром Великої Британії, пообіцяв у будь-якому разі вивести країну з ЄС 31 жовтня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ