15:06 25.08.2019

Британський прем'єр заявив про позитивні тенденції на шляху виходу країни з ЄС з угодою

1 хв читати
Британський прем'єр заявив про позитивні тенденції на шляху виходу країни з ЄС з угодою

Позитивні ознаки для виходу Великої Британії з ЄС з угодою з'явилися в останні дні, повідомив у неділю прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтерв'ю британському телеканалу Sky News.

"Відсутність або наявність угоди повністю залежить від наших друзів. Наші партнери в ЄС і я вважаємо, що в останні кілька днів нам вдалося досягти чималого успіху, - сказав Джонсон. - Я вважаю,що зараз існує шанс на те, що у нас буде угода, але для того, щоб отримати угоду, ми маємо бути готовими до виходу (з ЄС) без неї".

Джонсон раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому разі залишить ЄС в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня. Водночас він зазначав, що укладення угоди з Брюсселем для нього - пріоритетне завдання.

У Брюсселі, в свою чергу, неодноразово заявляли, що не мають наміру заново обговорювати основну частину угоди: домовленість про вихід Великої Британії з ЄС, де міститься спірний пункт про "страхувальний план".

"Страхувальний план", або "бекстоп", спрямований на те, щоб зберегти прозорість кордону між республікою Ірландією і Північною Ірландією у разі, якщо ЄС і Велика Британія не зможуть одразу досягти угоди з торгівлі. Цей план викликає критику у багатьох британських політиків, які вважають, що він ставить Велику Британію в залежність від ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА