07:53 26.08.2019

Набув чинності другий пакет санкцій США проти РФ у справі Скрипалів

2 хв читати
Набув чинності другий пакет санкцій США проти РФ у справі Скрипалів

Почав діяти другий пакет американських санкцій проти Росії у справі про отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

5 серпня Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США повідомило, що друга частина антиросійських санкцій за обвинуваченням у застосуванні хімзброї в британському Солсбері набуває чинності 26 серпня.

Пізніше, 23 серпня, держдеп США підтвердив інформацію щодо термінів реалізації другого пакету антиросійських санкцій.

Перші санкції стосовно Росії за недотримання Закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю (CBW Act) були введені рік тому. Для другого етапу санкцій за законом CBW Act потрібно було вибрати мінімум три заходи з шести, перерахованих у законі.

В результаті США зупинилися на наступних трьох заходах: Вашингтон виступатиме проти видачі всіх кредитів чи іншої фінансово-технічної допомоги Росії з боку міжнародних фінансових організацій, таких як Світовий банк і МВФ; США посилять ліцензування при продажу РФ низки товарів і технологій; заборонять американським банкам брати участь у первинному ринку валютного суверенного боргу Росії і видавати кредити уряду РФ.

Як повідомлялося, нові санкції США не зачіпають російські держкомпанії, а також вторинний ринок суверенного боргу, номінованого не в рублях (на борг в російській валюті обмеження не поширюються). Ці виключення пом'якшують ефект санкцій, зазначають аналітики дослідницько-консалтингової компанії Eurasia Group.

"Цей крок (новий пакет санкцій - ІФ) істотно знижує шанси на те, що "яструби" в Конгресі проведуть більш жорсткі санкції щодо суверенного боргу РФ, навіть якщо найзапекліші з них вважатимуть вжиті заходи недостатніми", - цитує Bloomberg аналітичну записку Eurasia Group.

4 березня 2018 року Сергій і Юлія Скрипалі були виявлені без свідомості в Солсбері. Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервовопаралітичної отруйної речовини, названої "Новачок" (А-234). Висновки британців підтвердила комісія Організації із заборони хімічної зброї. Відповідальність за замах на Скрипалів британська влада поклала на Росію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА