13:38 26.08.2019

Генпрокуратура поінформувала Канаду про відсутність підстав для санкцій стосовно Портнова

2 хв читати

Генеральна прокуратура України поінформувала Канаду про відсутність підстав для застосування санкцій стосовно колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова, повідомляє видання "Новое время".

На сайті "НВ" розміщено фотокопію відповідного офіційного листа від 30 липня, підписаного заступником генпрокурора України Сергієм Кізем.

"...Станом на 29.07.2019 ... стосовно Портнова А.В. не провадиться досудове розслідування, ця особа не має процесуального статусу підозрюваного, обвинувачуваного або підсудного. З огляду на зазначене юридичних підстав для перебування Портнова Андрія Володимировича, 27.10.1973 року народження, у списку до Положення про заморожування активів корумпованих іноземних посадових осіб (Україна) від 05.03.2014 (Freezing Assests of Corrupt Foreign Officials (Ukraine) Regulations), немає", - зазначено в листі.

За інформацією видання, Канада впровадила санкції проти соратників екс-президента Віктора Януковича, зокрема й Портнова, у 2014 році. В 2019 році санкції проти нього і ще 15 соратників Януковича уряд Канади продовжив на 5 років.

Як повідомляв сам Портнов і його адвокат на початку серпня, Печерський районний суд Києва задовольнив позов Портнова про захист честі та гідності (за ініціювання канадських санкцій) і постановив стягнути на його користь із держбюджету близько 7 млн грн.

"...Суд задовольнив мій позов про стягнення збитків, яких завдали мені чиновники ГПУ, МЗС і посольства України в Канаді за ініціювання канадських санкцій і фальсифікацію кримінальних справ. Сума збитку - близько 300 тисяч доларів США", - написав Портнов на сторінці у Facebook.

Він заявив, що не вимагатиме "жодної копійки" з українського бюджету, а має намір дочекатися, коли "казначейство стягне всі гроші з заступника генпрокурора Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді Шевченка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА