20:08 27.08.2019

Нардепи "Євросолідарності" й українські громадські діячі надіслали Трампу та Макрону листи з закликом утриматися від запрошення Путіна на зустріч G7

1 хв читати
Нардепи "Євросолідарності" й українські громадські діячі надіслали Трампу та Макрону листи з закликом утриматися від запрошення Путіна на зустріч G7

Новообрані народні депутати від партії "Європейська солідарність", депутати українського парламенту VIII скликання звернулися до президентів Франції Еммануеля Макрона та США Дональда Трампа з листами, в яких висловили сподівання, що їхні країни залишаться партнерами України й не умиротворятимуть агресора - Російську Федерацію, запрошуючи її лідера на зустріч G7.

"Ми направили листи посольствам Франції та США в Україні", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" обраний народний депутат від партії "Євросолідарність" Марія Іонова.

Як розповіла Іонова, в листах наводяться факти та докази, що президента РФ Володимира Путіна не можна запрошувати на наступну зустріч G7.

"Ми назвали всі резолюції, всі рішення Європейського парламенту, перерахували всі безчинства Російської Федерації, Путіна. Сказали, що не можна, з одного боку говорити, що ви - друг України, а з іншого боку - запрошувати агресора", - зазначила вона.

Іонова зазначила, що керівники США та Франції мають знати й розуміти, що Україна й надалі обстоюватиме свої інтереси й боротиметься за них.

Вона також повідомила, що під листами стоять підписи, зокрема її, голови Верховної Ради VIII скликання Андрія Парубія, першого віце-спікера Ірини Геращенко, керівника комітету в закордонних справах Ганни Гопко, міністра у справах ветеранів Ірини Фріз, віце-прем'єра з європейської інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, громадських діячів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА