19:21 29.08.2019

ВР призначила Пристайка главою МЗС України

2 хв читати
ВР призначила Пристайка главою МЗС України

Верховна Рада за поданням глави Української держави Володимира Зеленського проголосувала за призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за призначення Пристайка главою українського зовнішньополітичного відомства в четвер увечері проголосували 310 народних депутатів.

Міністра оборони, міністра закордонних справ призначає Верховна Рада за поданням президента України, інших членів уряду призначає парламент за поданням прем'єр-міністра.

Вадим Пристайко народився 20 лютого 1970 року в Одеській області. У 1994 році закінчив Київський політехнічний інститут, в 1998-му - Українську академію зовнішньої торгівлі. У 1993-1994 рр. був співзасновником інформаційної компанії "Електронні вісті". У 1994-1997 роках - головний економіст, начальник відділу, заступник начальника Управління торгово-економічних зав'язків з країнами Африки, Азії та Тихоокеанського регіону Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України. У 1997-2000 роках - заступник завідувача відділу країн Азії та Тихоокеанського регіону П'ятого територіального управління МЗС. У 2000-2001 роках - консул Генерального консульства України в Сіднеї (Австралія).

У 2001-2002 рр. був головним консультантом Головного управління з питань зовнішньої політики Адміністрації президента України. У 2002-2006 рр. - радником з політичних питань, тимчасовим повіреним у справах України в Канаді.

У 2007-2009 роках - заступник директора департаменту НАТО, в 2009-2012 рр. - радник-посланник, заступник керівника місії Посольства України в США. У 2012-2014 рр. - надзвичайний і повноважний посол України в Канаді. У 2014-2017 рр. - заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату, перший заступник глави МЗС. З 2017 року призначений главою місії України при НАТО.

У травні 2019 року Пристайка було призначено на посаду заступника глави Адміністрації президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА