17:15 30.08.2019

Зеленський пропонує передати президентові призначення і звільнення командувача Нацгвардії та вивести її з підпорядкування МВС

2 хв читати
Зеленський пропонує передати президентові призначення і звільнення командувача Нацгвардії та вивести її з підпорядкування МВС

Президент України Володимир Зеленський пропонує передати главі держави призначення та звільнення командувача Національної гвардії України та вивести її з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ України.

Це передбачено в поданому главою держави 29 серпня до Верховної Ради законопроекті №1007 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Національної гвардії, який президент визначив як невідкладний.

Зеленський пропонує внести зміни до закону про Нацгвардію, прибравши формулювання, що вона "входить до системи Міністерства внутрішніх справ". Відповідні зміни вносяться і до закону про національну безпеку України, згідно з яким наразі діяльність Нацгвардії спрямовує і координує Кабінет Міністрів через міністра внутрішніх справ.

Президент сам призначатиме та звільнятиме командувача Національної гвардії, а раніше його призначав на посаду президент за поданням міністра внутрішніх справ України та звільняв з посади президент.

Після ухвалення закону діяльність Нацгвардії спрямовує президент України через командувача Нацгвардії, який здійснює безпосереднє керівництво силовою структурою.

Президент прийматиме рішення про передислокацію, зміну місця розташування і визначення зон відповідальності оперативно-територіальних об'єднань, військових частин і підрозділів Нацгвардії.

Командувач Нацгвардії після змін затверджує положення про органи військового управління оперативно-територіальних об'єднань, з'єднання і військові частини Нацгвардії, їх створення, реорганізацію та ліквідацію він здійснює за погодженням із президентом.

Керівники структурних підрозділів головного військового органу управління Нацгвардією, органів військового управління оперативно-територіальних об'єднань призначатимуться на посади за погодженням із президентом і звільнятимуться з посад командувачем Нацгвардією, а не главою МВС. Сам командувач призначатиме і звільнятиме керівників військових частин (підрозділів) Нацгвардії.

Міністр внутрішніх справ більше не здійснюватиме військово-політичне та адміністративне керівництво Нацгвардією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА