20:55 30.08.2019

США не мають втручатися у внутрішні та зовнішні справи України - посол Китаю

2 хв читати
США не мають втручатися у внутрішні та зовнішні справи України - посол Китаю

США не мають втручатися у внутрішні та зовнішні справи України, так само, як і вимагати від Києва обирати між ними та Китаєм, заявив посол Китайської Народної Республіки (КНР) в Україні Ду Вей, коментуючи висловлювання радника президента США з питань нацбезпеки Джона Болтона під час візиту до Києва.

"Китай ніколи не висловлювався безвідповідально щодо внутрішньої та зовнішньої політики України, ніколи не вимагав, щоб Україна обрала між Китаєм і США. І США не мають нахабно втручатися у внутрішні та зовнішні справи України, так само, як і вимагати від України обирати між Китаєм і США", - сказав посол під час брифінгу в Києві у п'ятницю.

Він зазначив, що під час свого візиту Болтон проявив зацікавленість китайсько-українським співробітництвом у сфері військових технологій.

"Я хотів би сказати, що співпраця у сфері військових технологій, звісно ж, є важливою складовою ділового співробітництва між Китаєм і Україною, яке також засновано на принципах взаємної вигоди й обопільного виграшу", - сказав Ду Вей.

Посол назвав безвідповідальними слова Болтона про ініціативу "Один пояс, один шлях", коли радник президента США сказав, що Китай використовує цю ініціативу як "боргову дипломатію".

"Ми впевнені, що з просуванням "Одного поясу, одного шляху" Китай та Україна матимуть надалі ще більше проектів співпраці", - зазначив він.

"Якщо Україна піддається борговому тиску, то не з боку китайців. Якщо вже Україні загрожує боргова яма, то так звана яма викопана не китайцями", - наголосив при цьому Ду Вей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА