11:08 03.09.2019

Зеленський: Депутати збережуть недоторканність за політичні рішення

2 хв читати
Зеленський: Депутати збережуть недоторканність за політичні рішення

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що після зняття недоторканності в народних депутатів України збережеться індемнітет, і вони не нестимуть відповідальність за політичні рішення.

"Я хочу вкотре розвіяти всі міфи й усі політичні маніпуляції. В депутатів зберігається індемнітет. Вони не нестимуть відповідальність за політичні рішення, голосування або будь-які політичні та публічні виступи", - сказав він, виступаючи у вівторок із трибуни Верховної Ради під час розгляду цього питання.

Зеленський зазначив, що недоторканність не повинна поширюватися на притягнення депутата до кримінальної відповідальності. "Якщо депутат збиває людину, або "кришує" видобуток бурштину, або коїть будь-який інший кримінальний злочин, він повинен нести відповідальність", - наголосив президент.

Зеленський зазначив, що Верховна Рада - законодавчий орган державної влади, а "не "малина", де можна ховатися під куполом".

"Австралія, Велика Британія, Іспанія, США, Канада, Німеччина, Австрія - це неповний список країн, у яких у парламенті не мають імунітету від кримінальних злочинів", - нагадав Зеленський.

Президент також заявив, що "вчора протягом дня і ночі хтось намагався зірвати це голосування". "Я думаю, громадяни здогадаються, хто ці люди, коли побачать поіменний список голосування", - додав він.

Зеленський звернувся до депутатів Верховної Ради з закликом просто зробити те, що вони обіцяли довгі роки українцям. "Зняття недоторканності вимагають зараз 90% громадян України, і я дуже не раджу вам перевіряти достовірність цієї цифри наживо й дивитися, скільки саме з них завтра прийде до стін Верховної Ради України. Я вірю у вас, я вірю в партію "Слуга народу" і я вірю в кожну партію ІХ скликання", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА