14:40 03.09.2019

Порошенко не прийшов на допит до ДБР у вівторок

3 хв читати
Порошенко не прийшов на допит до ДБР у вівторок

П'ятий президент України Петро Порошенко у вівторок удень не прийшов до Державного бюро розслідувань для проведення слідчих дій, його адвокат приніс заяву про поважну причину неявки - у зв'язку з роботою у Верховній Раді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", виклик Порошенка на допит планувався на вівторок на 14:00, проте п'ятий президент не прийшов для проведення слідчих дій, замість нього до ДБР прийшов його адвокат Ігор Головань.

Журналістам адвокат повідомив, що подав до ДБР заяву, що Порошенко не має можливості прийти до бюро через роботу в парламенті.

Відповідаючи на запитання про те, чи прийде Порошенко у вівторок до ДБР, він сказав: "Гадаю, що ні".

"Ми вважаємо, що робота в парламенті є поважною причиною (неявки)", - сказав адвокат.

Уточнюючи, у рамках якого кримінального провадження Порошенка викликали у вівторок для проведення слідчих дій, Головань сказав: "Сьогодні йшлося, наскільки ми змогли зрозуміти з повістки, про видання одного з указів. Ми поставили запитання слідчому ще 15 серпня, щоб вони пояснили суть кримінального провадження. Відповіді ми не отримали".

Адвокат додав, що в чотирьох провадженнях Порошенка викликали як свідка.

Народний депутат Верховної Ради VIII скликання Тетяна Чорновол (фракція "Народний фронт") повідомила, що знову подає до Державного бюро розслідувань заяви про вчинення злочинів колишнім заступником голови Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрієм Портновим.

"ДБР мені відмовило розслідувати злочини Портнова. Зараз я подаю ці дві заяви про здійснення Портновим злочину ще раз", - сказала Чорновол журналістам у вівторок у Києві біля входу до ДБР.

"Я подала дві заяви про злочини Портнова до ДБР. Кримінальні справи за ними не відкрито. Заяви про злочини Портнова не внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, хоча невнесення до реєстру вже є злочином", - уточнила Чорновол.

Вона додала: "Дуже сподіваюся, що пан Труба зараз виправить свою помилку і не демонструватиме на всю країну, що він нині є людиною, яка просто працює на Портнова".

Раніше Чорновол повідомила, що директор ДБР Роман Труба відмовився відкривати кримінальні провадження стосовно Портнова за її заявами.

"Керівник ДБР Роман Труба відмовився внести до ЄРДР мої заяви про злочини Портнова. Хоча відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214 КПК України)", - написала Чорновол на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Вона виклала фотокопію відповіді Труби від 19 серпня на її депутатський запит від 12 серпня "щодо можливих неправомірних дій Портнова А.В.".

"Мої заяви стосувалися "узурпації влади" Портновим та його зловживання на державній посаді в інтересах комерційної структури. Однак, як виявилося, Труба настільки переляканий та залежний від Портнова, що я отримала дві відмови", - пояснила екс-нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА