21:25 03.09.2019

Рада зможе прийняти направлені до КС законопроекти в 2020 році - представник президента в КС Веніславський

2 хв читати
Рада зможе прийняти направлені до КС законопроекти в 2020 році - представник президента в КС Веніславський

Представник президента України в Конституційному Суді Федір Веніславський прогнозує, що Верховна Рада прийме законопроекти про зміни до Конституції, які направила у вівторок до Конституційного суду, на третій сесії в 2020 році.

"У Конституційного суду України є місяць-два для того, щоб їх розглянути. Після того, як КС розгляне ці законопроекти і надасть висновок про їх відповідність вимогам статей 156, 157 Конституції України, Верховна Рада зможе їх попередньо прийняти більшістю. Ми сподіваємося, що це станеться на цій черговій сесії, яка відкрилася сьогодні, а на наступній черговій сесії, яка відкриється в перший вівторок лютого 2020 року, Верховна Рада України зможе їх прийняти повністю, якщо за це проголосують 300 або більше народних депутатів", - сказав Веніславський на брифінгу у вівторок у Києві.

Як повідомлялося, Рада на засіданні у вівторок направила в КС 7 законопроектів про внесення змін до Конституції України: №1013 про скасування адвокатської монополії, №1014 про повноваження президента створювати регуляторні органи, призначати і звільняти директорів НАБУ і ДБР, №1015 про законодавчу ініціативу народу, №1016 про парламентських уповноважених у різних сферах, №1017 про зменшення кількості нардепів до 300 і закріпленні пропорційної виборчої системи, №1027 про позбавлення нардепів повноважень за неперсональне голосування і прогули і №1028 про право парламенту створювати консультативні та дорадчі органи.

Згідно з процедурою розгляду конституційних змін, Верховна Рада повинна направити відповідний законопроект до Конституційного суду для отримання висновку про відповідність ініціативи ст.157 і ст.158 Основного закону. Після отримання висновку КС парламент може попередньо схвалити (прийняти в першому читанні) такий законопроект не менше 226 голосами. Після цього, на наступній черговій сесії, Рада може розглядати його для прийняття в цілому. Для цього буде потрібно не менше 300 голосів парламентаріїв.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА