17:32 05.09.2019

Звільнивши з-під арешту Цемаха, Україна втрачає докази у справі про знищення МН17- Фріз

2 хв читати

Звільнення з-під варти під особисте зобов'язання бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, якого в голландській прокуратурі вважають підозрюваним у справі про знищення "Боїнга" рейсу MH17 над Донбасом улітку 2014 року, Україна втрачає докази у справі про цю катастрофу, вважає народний депутат України Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарність").

"Що означає звільнення Цемаха? Україна втрачає прямі докази у справі МН17", - написала Фріз у соцмережі Facebook у четвер.

На її думку, Офіс президента України (ОПУ) проігнорував позицію європарламентаріїв, які просили не звільняти Цемаха, й це може мати негативні наслідки в подальших комунікаціях з ЄС.

"ОПУ проігнорував прохання нідерландських слідчих. Звільнення Цемаха без завершення процесуальних дій з боку міжнародних слідчих є ознакою змови та державної зради згідно з п.2 ст.111 УК України та багатьох інших статей Кримінального кодексу України. Державна зрада у формі надання допомоги іноземній державі (РФ) не викликає сумнівів, адже Кремль отримав можливість не лише позбутися нищівного доказу у справі, а й підірвати позиції України в інших міжнародних судових процесах", - написала Фріз.

Вона зазначила, що нардепи звертаються до СБУ, Генпрокуратури та ДБР "з вимогою порушити кримінальні справи за ознаками злочинів з кваліфікацією згідно зі статтею 111, 386, 396, 375, а також 376 із встановлення осіб, що були причетними до впливу на судову інстанцію щодо порушення питання про звільнення Цемаха".

Депутат нагадала, що українські спецслужби доставили Цемаха з окупованої території в результаті спецоперації, а на його звільненні наполягав Кремль.

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд у четвер, 5 вересня, скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Цемаху. Суд застосував запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і звільнив його з-під варти в залі суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА