12:19 06.09.2019

Скасування механізму оскарження порушень щодо службовця негативно позначиться на стабільності держслужби - Ващенко

2 хв читати

Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Костянтин Ващенко вважає, що скасування наявного механізму оскарження можливих порушень щодо державного службовця негативно позначиться на стабільності самої державної служби.

"Це те, що мене найбільше хвилює в цьому законопроекті. Це те, про що я намагатимуся дискутувати з депутатами під час обговорення документа. Мені здається, що ця норма обмежить стабільність державної служби та упевненість службовця у своєму майбутньому", - повідомив Ващенко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, як він ставить до пропозиції повністю скасувати чинний механізм оскарження, а натомість направляти незгодних держслужбовців безпосередньо до суду.

На його думку, за п'ять років відомство створило досить серйозний механізм досудового захисту держслужбовців, коли перш ніж йти до суду, вони могли звернутися до Нацагентства або до спеціальної комісії, щоб можливі порушення прав було розглянуто об'єктивно.

"Хочу сказати, що за ці п'ять років приблизно в половині випадків рішення ухвалювали на користь державного службовця. Ця система продемонструвала свою дієвість. А якщо згадаємо, як це було раніше, коли лише через суди, дай Боже, щоб у 2-3% випадків держслужбовці могли відстояти свої права", - додав Ващенко.

У зв'язку з цим голова НАДС вважає, що покладати цю роль лише на суди наразі передчасно.

Як повідомлялося, депутати Верховної Ради від фракції "Слуга народу" зареєстрували законопроект (№1066) про внесення змін до законів "Про державну службу", "Про Кабінет Міністрів" і "Про центральні органи виконавчої влади" щодо перезавантаження влади, яким серед іншого пропонують скасувати наявний механізм оскарження можливих порушень щодо держслужбовця.

Повний текст інтерв'ю з Ващенком буде оприлюднено в стрічці новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА