12:26 10.09.2019

У "Євросолідарності" та "Голосі" вказують на ігнорування норм регламенту під час голосування в цілому за законопроект про імпічмент

2 хв читати
У "Євросолідарності" та "Голосі" вказують на ігнорування норм регламенту під час голосування в цілому за законопроект про імпічмент

 Більшість Верховної Ради під час голосування в цілому за проект закону про процедуру імпічменту знехтувала нормами регламенту, які забороняють ухвалювати законопроект за основу та в цілому, якщо є заперечення народних депутатів, констатують у фракціях "Європейська солідарність" і "Голос".

"(Порушено - ІФ) статтю 102, пункт 4", - сказав співголова фракції "Євросолідарність" Артур Герасимов журналістам у вівторок у Києві.

Згідно з цією нормою регламенту, парламент може ухвалити законопроект в цілому відразу після першого читання, якщо його визнали таким, що не потребує доопрацювання і якщо не надійшли зауваження щодо його змісту від народних депутатів, інших суб'єктів права законодавчої ініціативи, юридичного чи експертного підрозділів апарату ВР.

У свою чергу заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк зазначив, що хотів би отримати роз'яснення регламентного комітету ВР.

"Є норма регламенту, яка говорить, що якщо в законопроекті більш як 100 статей, не може бути голосування за основу та в цілому відразу. Друге - якщо є заперечення у народного депутата. Причому це може бути навіть один депутат. Не може бути голосування за основу та в цілому. Ця норма не дуже правильно виписана, тому її трактують по-різному. І в різний час влада її використовувала на свою користь... Наразі відбувається посилання саме на цю норму", - сказав він.

"Було порушено цю норму. Що таке заперечення? Як воно відбувається? Як ти його вносиш? Це не врегульовано. І це спеціально було зроблено, кожна влада залишала цю норму собі", - пояснив Железняк.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на пленарному засіданні у вівторок після голосування за ухвалення законопроекту про процедуру імпічменту за основу голова Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував проголосувати за документ в цілому.

Однак кілька членів парламенту вигукнули із залу, що мають заперечення.

Проте законопроект було затверджено в цілому ("за" 245 народних депутатів - 243 нардепи від фракції "Слуга народу", голова Верховної Ради Дмитро Разумков і його перший заступник Руслан Стефанчук), а перед цим більшість проголосувала за визнання законопроекту таким, який не потребує доопрацювання.

Після цього в засіданні парламенту оголосили перерву, Разумков запросив голів фракцій до себе на консультації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА