14:23 10.09.2019

У ВР дійшли згоди - "Слуга народу" відправлятиме законопроекти на друге читання, інші фракції пообіцяли лише змістовні поправки, повідомили в "Голосі"

2 хв читати
У ВР дійшли згоди - "Слуга народу" відправлятиме законопроекти на друге читання, інші фракції пообіцяли лише змістовні поправки, повідомили в "Голосі"

 Фракції Верховної Ради дійшли згоди - законопроекти голосуватимуть лише за основу, а не відразу в цілому, при цьому народні депутати зобов'язалися подавати лише змістовні поправки, повідомив народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Юрчишин.

"У результаті наради керівників фракцій погоджено, що право подавати правки буде захищено. "Слуги народу" готові йти на друге читання зі скороченою процедурою подання правок. Інші фракції взяли на себе зобов'язання подавати лише змістовні правки", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після цього парламент ухвалив у першому читанні низку законопроектів, зокрема №№1009, 1025, 1080, 1076, і проголосував за скорочення термінів підготовки документів до другого читання.

"Домовленість діє", - зазначив Юрчишин в одному зі своїх постів у Facebook.

Як повідомлялося, у фракціях "Європейська солідарність" і "Голос" заявили, що більшість Верховної Ради під час голосування в цілому за проект закону про процедуру імпічменту знехтувала нормами регламенту, які забороняють ухвалювати законопроект за основу та в цілому, якщо є заперечення народних депутатів. Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк зазначив, що хотів би отримати роз'яснення регламентного комітету ВР із цього приводу.

Після голосування за ухвалення законопроекту про процедуру імпічменту за основу голова Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував проголосувати за документ в цілому, однак кілька членів парламенту вигукнули із залу, що мають заперечення. Проте законопроект було затверджено в цілому, а перед цим більшість проголосувала за визнання законопроекту таким, який не потребує доопрацювання. Такі дії викликали обурення низки фракцій.

Спікер оголосив перерву в засіданні та запросив голів фракцій на консультації.

"З цим питанням не можна було затягувати. Саме тому ми його ухвалювали в межах регламенту і в межах тих повноважень, які нам делегує народ України", - сказав Разумков після перерви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА