18:17 10.09.2019

До ВР надійшло подання Зеленського на звільнення всіх членів ЦВК - нардеп Юрчишин

2 хв читати
До ВР надійшло подання Зеленського на звільнення всіх членів ЦВК - нардеп Юрчишин

Перший заступник голови парламентського комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") заявляє, що до Верховної Ради надійшло подання президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень усього нинішнього складу Центральної виборчої комісії.

"Не знаю, чи зареєстроване (подання - ІФ), але воно вже надійшло. Але оскільки комітет (з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування - ІФ) збирається, то, найімовірніше, його вже зареєстровано", - сказав Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Нардеп при цьому уточнив, що президент вніс подання на звільнення всіх членів Центрвиборчкому. "Наскільки в мене була інформація - повна зміна складу ЦВК, звільнення всього складу ЦВК", - сказав Юрчишин.

Він додав, що членів профільного комітету в оперативному порядку збирають на засідання "чи то сьогодні, чи то завтра".

"Поки що це видається досить дивним, тому що мають бути підстави (для дострокового припинення повноважень усіх членів ЦВК - ІФ).

Раніше у вівторок низка українських ЗМІ повідомила, що підготовлено й передано до апарату ВР для реєстрації відповідне подання Зеленського. Формальним приводом, за даними ЗМІ, для "розпуску ЦВК" у зверненні президента зазначено ситуацію, що склалася на 198-му виборчому окрузі Черкаської області, де після позову кандидата від "Слуги народу" Наталії Дьяченко Верховний Суд фактично скасував перемогу самовисуванця Сергія Рудика.

Згідно зі статтею 31-1 закону про Центрвиборчком повноваження всього складу ЦВК парламент може достроково припинити за вмотивованим поданням президента України. Рішення ВР, відповідно до закону, має ухвалити щонайменше двома третинами від її конституційного складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА