21:29 10.09.2019

Кулеба дав зрозуміти, що не педалюватиме питання надання Україні ПДЧ

2 хв читати
Кулеба дав зрозуміти, що не педалюватиме питання надання Україні ПДЧ

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба дав зрозуміти, що на своїй посаді він не має наміру педалювати питання надання Україні Плану дій щодо членства.

Це випливає з його відповіді на питання, що прозвучало у вівторок в Брюсселі в ході спілкування з українськими журналістами про те, чи буде наполягати Україна на переході до ПДЧ. "Всьому свій час. Зараз ми говоримо про те, щоб наша співпраця з НАТО залишалася динамічною, налаштованою, без будь-яких просідань і була максимально повноформатною. Я особисто сповідую дуже прагматичний підхід - я вважаю, що і в стосунках з НАТО, і в стосунках з ЄС потрібно досягати того рівня, коли ми самі станемо для них незамінними. Ми не повинні стояти біля дверей і стукати в зачинені двері і благати "візьміть нас". Ми повинні працювати таким чином, щоб вони зрозуміли, що без нас вони слабкіші, ніж з нами", - пояснив Кулеба своє бачення.

При цьому він запевнив, що "саме такий підхід буде просувати на цій посаді".

Віце-прем'єр-міністр також повідомив, що в ході візиту в штаб-квартиру НАТО було досягнуто домовленості "активізувати роботу спільної робочої групи з оборонної реформи Україна-НАТО". "Це рамкова група, в межах якої існують підгрупи. Це - основний формат нашої взаємодії з альянсом. Відбудуться засідання, буде проводитися робота, і діалог буде активізований", - сказав він.

Кулеба став першим представником нового уряду, який відвідав Брюссель після формування нового Кабінету міністрів України.

Попереднє керівництво України, зокрема, п'ятий президент Петро Порошенко заявляв про необхідність підняти питання надання ПДЧ Києву вже на саміті НАТО, який відбудеться в Лондоні в грудні цього року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА