12:43 11.09.2019

Вакарчук закликає парламент провести закрите засідання профільного комітету ВР для обговорення стратегії зовнішньої політики

2 хв читати
Вакарчук закликає парламент провести закрите засідання профільного комітету ВР для обговорення стратегії зовнішньої політики

Народний депутат, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук закликає провести закрите засідання профільного комітету Верховної Ради та виробити стратегію зовнішньої політики.

"Ми так і не почули стратегії нової виконавчої влади про нашу міжнародну політику, насамперед про наші стосунки з країною-агресором Російською Федерацією. Саме тому ми вимагаємо скликати спеціальне засідання, закрите засідання профільного комітету, на яке запросити віце-прем'єра з питань європейської інтеграції, міністра закордонних справ, представника Офісу президента, який займається цими питаннями, а також усіх членів делегації ПАРЄ, яких делегували фракції, щоб обговорити ці питання, виробити спільну позицію і, нарешті, відповісти на багато запитань, які непокоять нас сьогодні", - сказав Вакарчук на ранковому пленарному засіданні ВР у середу.

Вакарчук хоче почути відповіді на запитання, чи формує парламент делегацію в ПАРЄ, чи бере участь ця делегація в наступній сесії.

"Якщо так, то як ми себе ведемо, як ми координуємо наші дії з колегами з інших країн, які підтримали нас..., які очікують від нас чітких відповідей, декларацій і зобов'язань", - наголосив політик.

Лідер "Голосу" також вважає, що перед зустріччю лідерів країн "нормандської четвірки" необхідно зрозуміти, якою буде стратегія України на майбутніх переговорах, які підходи, які зустрічі президент називає "проривними, в чому цей прорив і на які компроміси ми можемо йти".

"ВР є частиною команди, яка формує основи зовнішньої політики, і тільки разом ми можемо ухвалювати зважені стратегічні рішення", - зазначив Вакарчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА