14:53 11.09.2019

Деякі депутати Київради закликають владу України якнайшвидше ухвалити закон "Про столицю"

2 хв читати
Деякі депутати Київради закликають владу України якнайшвидше ухвалити закон "Про столицю"

Опоненти мера Києва Віталія Кличка в Київській міській раді закликають ухвалити владу України закон "Про столицю", прихильники міського голови називають такі заклики піаром.

"Ми наголошуємо, що реальне відновлення місцевого самоврядування може відбутися за допомогою змін до закону про столицю. Ми переконані, що найближчим часом буде схвалено зміни до закону про столицю. Там насправді буде встановлено все необхідне, а саме, що кияни обирають міського голову, і він відповідає за те, як і чим живе місто з одного боку, з іншого - держава має контроль над тим, які рішення ухвалює місто", - сказав депутат Київської міськради, голова депутатської групи "Київська команда" Сергій Гусовський на брифінгу в середу.

У свою чергу голова депутатської фракції Київради "Єдність" Олександр Омельченко закликав владу України обговорити майбутній закон "Про столицю" з киянами.

"Потрібен новий закон про місто-герой Київ - сумнівів немає. Єдине прохання до адміністрації президента (Офіс президента України - ІФ), Верховної Ради, Кабміну оприлюднити проект закону про місто Київ для обговорення насамперед із киянами не пізніше найближчих двох тижнів, щоб цей закон міг вийти не пізніше 1 жовтня", - зазначив екс-мер столиці.

Депутат пояснив, що такі терміни важливі для формування бюджету столиці на 2020 рік.

Омельченко додав, що вибори мера Києва "бажано провести до 1 грудня".

Ще один депутат міськради Ілля Сагайдак заявив про необхідність також провести перевірку місцевих фінансів.

"Нам потрібно зрозуміти, куди йдуть гроші киян, тому ми звертаємося до президента, щоб він негайно ініціював проведення аудиту в Києві", - зазначив депутат.

Зокрема, сумніви у Сагайдака викликає фінансування ремонту Шулявського шляхопроводу.

"Є 230 млн грн на Шулявський шляхопровід. Минулої бюджетної комісії, минулого вівторка було ухвалено рішення направити ще 114 млн грн. Це на додаток до того, що вже відповідно до тендера 600 млн грн було повністю авансовано. Є інформація, що лише 10% заактовано", - розповів депутат.

У свою чергу голова депутатської фракції "Солідарність" у Київраді Андрій Странніков переконаний, що депутати міськради своїми заявами хочуть просто "попіаритися".

"Комусь дуже хочеться розхитати ситуацію, дуже хочеться, щоб завтра не відбулася сесія, і показати нездатність Київради ухвалювати рішення", - сказав він журналістам після брифінгу депутатів.

Странніков зазначив: "У Київраді є п’ять фракцій та одна депутатська група. З цих п’яти фракцій чотири висловилися за перепризначення київського міського голови главою КМДА і підписали відповідну заяву, а одна фракція та одна депутатська група цього не зробили - ви їх сьогодні побачили. У них інша позиція".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА