11:40 12.09.2019

Кличко ініціював консультації з головами фракцій щодо питання дострокового припинення повноважень Київради

2 хв читати
Кличко ініціював консультації з головами фракцій щодо питання дострокового припинення повноважень Київради

Міський голова Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з керівництвом депутатських фракцій і груп Київської міської ради з приводу дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

"Я ініціюю консультації з головами депутатських фракцій і груп про дострокове припинення повноважень Київради VIII скликання", - заявив Кличко перед початком пленарного засідання Київради, яке не зібрало кворуму, повідомила прес-служба мера.

Він висловив обурення у зв'язку з відсутністю кворуму.

"Я вважаю, що сьогодні прийшли депутати, які відповідальні перед своїми виборцями. Але кворуму немає, на жаль. Чому? Тому що "працюють" із багатьма депутатами. Тому що підривають і дестабілізують роботу київської влади. І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу, коли потрібно вирішувати багато питань щодо забезпечення життєдіяльності міста", - звернув увагу Кличко.

Мер зазначив, що йому нецікаві "чиїсь договірняки і маніпуляції", додавши, що "депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали, і, судячи з усього, вже скоро".

Після виступу Кличка засідання закрилося через відсутність кворуму.

Як повідомлялося, 4 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив рішення про звільнення мера Києва Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідно до закону про місцеві вибори, позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою в разі дострокового припинення повноважень, зокрема, міської ради, міського голови, а також в інших випадках, передбачених законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Таке рішення Верховна Рада ухвалює не пізніше ніж у 90-денний термін із дня дострокового припинення повноважень відповідної місцевої ради та міського голови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА