14:16 12.09.2019

У "Слузі народу" виступають за перезавантаження влади в Києві та дострокові вибори

2 хв читати
У "Слузі народу" виступають за перезавантаження влади в Києві та дострокові вибори

Керівник комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики (фракція "Слуга народу") Олександр Ткаченко вважає доцільним здійснення повного перезавантаження влади в Києві та проведення у столиці дострокових виборів.

"Сьогодні стало відомо, що сесія Київради, скликана з ініціативи мера, не змогла зібратися на свою сесію. Це стало підтвердженням неспроможності Кличка управляти містом. (...) Напевно, час здійснити повне перезавантаження влади та провести дострокові вибори в Києві - і Київради, і мера", - написав Ткаченко у Facebook.

Він уточнив, що такі кроки можна буде здійснити вже відповідно до нового закону про столицю, над яким наразі працюють депутати та профільні фахівці.

"Закон, який передбачає європейські норми управління містом; децентралізацію і відновлення народовладдя в районах; чітку та прозору структуру управління столицею", - пояснив нардеп.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на джерела про те, що в "Слузі народу" розглядають можливість проведення 8 грудня позачергових виборів у Києві.

12 вересня міський голова Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з керівництвом депутатських фракцій і груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання. Вони відбудуться 17 вересня.

4 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні ухвалив рішення про звільнення мера Києва Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідно до закону про місцеві вибори, позачергові місцеві вибори призначає Верховна Рада в разі дострокового припинення повноважень, зокрема, міської ради, міського голови, а також в інших випадках, передбачених законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про добровільне об'єднання територіальних громад". Таке рішення ВР ухвалює не пізніше ніж у 90-денний строк від дня дострокового припинення повноважень відповідної місцевої ради та міського голови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА