14:23 12.09.2019

"Слуга народу" має намір запропонувати ВР формувати новий склад ЦВК за квотним принципом

2 хв читати
"Слуга народу" має намір запропонувати ВР формувати новий склад ЦВК за квотним принципом

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді IX скликання має намір запропонувати квотний принцип розподілу позицій членів нової Центральної виборчої комісії в разі звільнення нинішнього складу, заявив перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Ми від початку роботи цієї ВР і під час роботи підготовчої групи сповідували квотний принцип. Він діяв при розподілі комітетів, керівних посад у комітетах. Думаю, ми запропонуємо колегам так само квотний принцип, відповідно, тоді визначатимемося щодо арифметики", - сказав Корнієнко в кулуарах парламенту в четвер, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", яку кількість місць у новому складу ЦВК матимуть делеговані "Слугою народу" кандидати.

Він нагадав, що, згідно з процедурою, в разі звільнення всіх членів ЦВК протягом трьох днів депутатські фракції мають направити президентові свої пропозиції щодо кандидатур. "Що далі робити з цими пропозиціями, якщо їх буде, наприклад, 30, а місць - 17? Напевно, влаштовуватимемо рейтингове голосування щодо кожної кандидатури. Будемо далі з цим розбиратися", - сказав Корнієнко, відповідаючи на запитання про підходи до формування нової ЦВК.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про звільнення всіх членів ЦВК. Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту підтримати його. Для ухвалення такого рішення ВР необхідні щонайменше 300 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА