18:06 13.09.2019

Кремль хоче на майбутньому "нормандському" саміті зафіксувати на папері "залізні домовленості"

2 хв читати
Кремль хоче на майбутньому "нормандському" саміті зафіксувати на папері "залізні домовленості"

У Кремлі наполягають на тому, що новий "нормандський" саміт має завершитися "залізними домовленостями", зафіксованими на папері.

Помічник президента РФ Юрій Ушаков на брифінгу в п'ятницю також озвучив пункти, домовленостей щодо яких має бути досягнуто до саміту "Нормандської четвірки".

"Є три важливі передумови, які, як нам здається, якщо будуть реалізовані, можуть забезпечити успіх зустрічі у верхах", - сказав представник Кремля.

"Зокрема, треба остаточно врегулювати питання з розведенням сил і засобів у трьох так званих пілотних районах - Станиця Луганська, Золоте і Петровське на лінії зіткнення", - зазначив Ушаков.

Він додав, що "це питання досить давно обговорюють помічники лідерів ("Нормандської четвірки") і в контактній групі".

"Ми також вважаємо за важливе напередодні саміту зафіксувати письмово у рамках контактної групи так звану формулу Штайнмаєра, яка передбачає, що закон про особливий статус Донбасу починає діяти на тимчасовій основі в день виборів і на постійній основі - після виборів і підсумкової доповіді БДІПЛ ОБСЄ", - зазначив Ушаков.

Помічник президента зауважив: "Ми знаємо, що на зустрічах, які відбувалися раніше, тих же самітах у Берліні і Парижі, було досягнуто певних домовленостей, яких не завжди українська сторона дотримувалася".

"Ми хочемо, щоб уже була залізна домовленість, яка сприяла тому, що потім буде реальні кроки щодо врегулювання кризи зроблено", - наголосив Ушаков.

За його словами, "треба, окрім домовленостей у контактній групі, підготувати текст, який лідери могли б прийняти за підсумками саміту".

"Це дуже важливо. Наповнення цього саміту має бути зафіксоване на папері", - заявив помічник президента.

Ушаков додав, що "робота відбувається в закритому порядку". "Якщо буде за темами, які обговорюють, успішне просування, це створить умови для успіху на саміті, як нам здається", - підсумував він.

У Кремлі підтримують пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона щодо проведення в Парижі саміту "Нормандської четвірки", але зазначають, що його дата залежатиме від досягнення попередніх домовленостей на рівні помічників. "Шансів на проведення "нормандського" саміту наступного тижня немає. Якщо робота піде, то жовтень виключати не можна", - заявив Ушаков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА