16:03 14.09.2019

ВР має 30 днів для доопрацювання Виборчого кодексу - "ОПОРА"

2 хв читати
ВР має 30 днів для доопрацювання Виборчого кодексу - "ОПОРА"

У Громадянській мережі "ОПОРА" схвалюють рішення президента України Володимира Зеленського щодо Виборчого кодексу й зазначають, що для доопрацювання документа Верховна Рада має 30 днів.

"Володимир Зеленський ветував Виборчий кодекс із зауваженнями. Не можу не вітати рішення, яке ми пропонували публічно. Нам не потрібен формальний документ, який називатиметься кодексом. Ми продовжуємо наполягати на повноцінній реформі та адаптації виборчих процедур до нових сучасних викликів, а також повного і якісного захисту виборчих прав, зокрема і внутрішньо переміщених осіб. На відміну від рішення щодо Центральної виборчої комісії, Громадянська мережа "ОПОРА" вітає цей крок", - написала голова правління ГМ "ОПОРА" Ольга Айвазовська на своїй сторінці у Facebook.

Вона наголосила, що тепер парламент матиме 30 днів для доопрацювання документа, що менше за терміном підписання кодексу спікером Верховної Ради VIII скликання Андрієм Парубієм після другого читання.

Раніше "ОПОРА" висловила позицію, що президенту Зеленському не варто підписувати затверджений парламентом у другому читанні Виборчий кодекс, оскільки він не сприяє удосконаленню виборчого законодавства України.

13 вересня Зеленський повернув до парламенту зі своїми пропозиціями Виборчий кодекс, ухвалений 11 липня Верховною Радою VIII скликання.

Глава держави на 11 сторінках дав 17 пунктів зауважень до кодексу. Зокрема, зазначає Зеленський, кодекс, який передбачає пропорційну виборчу систему до ВР з відкритими регіональними списками, "дає підстави для висновку про фактичне збереження складової, характерної для пропорційної виборчої системи з закритими списками".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА