13:05 16.09.2019

У ВР хочуть почути від глави МЗС позицію Києва з питань зовнішньої політики

2 хв читати
У ВР хочуть почути від глави МЗС позицію Києва з питань зовнішньої політики

Фракції "Голос" і "Європейська солідарність" просять запросити до Верховної Ради міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, представників Офісу президента України, щоб обговорити позиції країни з питань зовнішньої політики, представник Кабінету Міністрів у парламенті Ірина Верещук просить до п'ятниці підготувати питання від фракцій.

"Нас як партію "Голос" дуже цікавить позиція щодо міжнародної політики. Ми досі не отримали відповіді, чи братимемо ми участь у сесії ПАРЄ, яка чекає на нас цієї осені, що буде з Мінськими угодами, й те питання, яке обговорює суспільство щодо можливих виборів на тимчасово окупованих територіях", - сказав народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

Він запропонував у комітеті Верховної Ради з питань зовнішньої політики провести зустріч народних депутатів із міністром закордонних справ, представниками Офісу президента у відкритому чи закритому режимі.

"Щоб і в нас, і в суспільства були якісь відповіді, яка наша подальша політика із зовнішнім світом, особливо це питання тимчасово окупованих територій", - додав нардеп.

У свою чергу співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко запропонувала у п'ятницю, крім доповіді про проект держбюджету-2020 року, заслухати главу МЗС з питань зовнішньої політики.

"У п'ятницю був би правильним не тільки виступ у рамках години запитань до уряду шановної пані Маркарової (міністр фінансів Оксана Маркарова - ІФ), а й шановного пана Пристайка, тому що ті речі, які сьогодні відбуваються з заявами про зовнішню політику, надзвичайно тривожні. Й парламент має право почути наші позиції в контексті мирного врегулювання і розуміти справжню ситуацію. Будь ласка, пане Разумков (спікер парламенту Дмитро Разумков - ІФ), запросіть двох міністрів на п'ятницю", - заявила Геращенко.

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук на засіданні погоджувальної ради сказала: "Якщо є такі питання, будь ласка, напрацюйте, щоб не було з коліс запитань у парламенті, до яких можна підготуватися завчасно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА