14:21 16.09.2019

Зеленський: На зустрічі "нормандського формату" Україна хоче вирішити питання про звільнення всіх утримуваних і визначити терміни розведення сил на Донбасі

2 хв читати
Зеленський: На зустрічі "нормандського формату" Україна хоче вирішити питання про звільнення всіх утримуваних і визначити терміни розведення сил на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на майбутній зустрічі "нормандського формату" Київ має намір вирішити питання про звільнення всіх утримуваних осіб і визначити терміни розведення сил на Донбасі.

"Там (на зустрічі в "нормандському форматі" - ІФ) головні кроки - вирішення... питання остаточного обміну всіх наших полонених, усіх на всіх, ми можемо так називати. Друге питання - остаточне визначення чітких термінів розведення військ - Золоте, Петровське, потім чіткі терміни, коли ми розводимо війська вздовж усієї контактної лінії", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві після зустрічі з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

Крім того, за словами президента України, необхідно вирішити питання термінів виведення російських військ до проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території: "Якщо ми обговорюємо місцеві вибори на тимчасово окупованій території, ми маємо розуміти, що чіткі терміни повинні бути до виборів, виведення всіх військ з тимчасово окупованої території".

Він наголосив, що це "найважливіші речі" для вирішення на майбутній зустрічі.

"Я не знаю, чи зможемо ми все це вирішити за одну зустріч, я дуже хочу", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що радники на зустрічі 2 вересня все це підготували, і "ми хочемо все це на зустрічі вирішувати".

"Очікую, що після цієї зустрічі буде нормальний результат. У нас будуть складні переговори. Очікую, що європейські країни підтримуватимуть українську позицію", - висловив сподівання президент.

Він також розраховує, що зустрічі в "нормандському форматі" відбуватимуться часто, "доки ми не вирішимо всі питання з поверненням наших територій і припиненням війни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА