14:35 16.09.2019

Делегації України та Словаччини обговорили питання поліпшення бізнес-клімату, проведення реформ і боротьби з контрабандою

2 хв читати
Делегації України та Словаччини обговорили питання поліпшення бізнес-клімату, проведення реформ і боротьби з контрабандою

 Під час переговорів під головуванням президента України Володимира Зеленського та президента Словацької Республіки Зузани Чапутової (Zuzana Čaputová) делегації двох держав обговорили питання поліпшення бізнес-клімату, збільшення інвестицій, боротьби з контрабандою, а також подальшого проведення реформ, повідомляє Офіс українського президента.

"Особливу увагу під час зустрічі у Києві було приділено боротьбі з контрабандою. Глави держав констатували, що Україна та Словаччина мають п'ять пунктів пропуску на кордоні, де потрібен контроль. Співрозмовники наголосили, що боротися з контрабандою потрібно на законодавчому рівні. Словацький президент підтвердила, що це в інтересах обох країн", - ідеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні.

Під час зустрічі також обговорювалося створення нового пункту перетину українсько-словацького державного кордону, який має стати ще одним "вікном у Європу".

Чапутова підтвердила підтримку євроінтеграційних прагнень України з боку Словаччини.

Зеленський у цьому контексті наголосив, що на шляху до Європейського Союзу Україна продовжить утілювати реформи. Особливо він відзначив концепцію "електронної держави".

"У нас є важливий проект – "Держава у смартфоні". Ми хочемо відійти від паперового документообігу. До цього проекту залучені найкращі IT-фахівці", - розповів президент України.

Окремо глава Української держави наголосив на позиції Словаччини щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Зеленський також подякував за реабілітацію українських військових і надання підтримки в оздоровленні, зокрема членам їхніх сімей.

Також делегації України та Словаччини обговорили можливість спільного кіновиробництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА