11:35 18.09.2019

Порошенко не з'явився на допит до ДБР

1 хв читати
Порошенко не з'явився на допит до ДБР

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" у середу не з'явився на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Петро Порошенко не з'явився на допит. Повістку буде направлено повторно", - сказала журналістам у середу прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

Вона пояснила, що йдеться про кримінальне провадження, яке стосується можливого зловживання службовим становищем, а також можливого втручання в діяльність суддів.

"Це кримінальне провадження періоду, починаючи з 2016 року, коли розпочалася судова реформа, під час якої суддів, у яких закінчувався п'ятирічний термін їхніх повноважень, президент своєчасно не змінив. Отже, вони отримували винагороду у вигляді своєї зарплати судді, що могло заподіяти державі певних збитків, оскільки за фактом вони судочинства не здійснювали", - зазначила прес-секретар ДБР.

Вона повідомила, що в рамках цього кримінального провадження вже розпочалися допити суддів. "Ідеться про понад тисячу суддів, яких допитають у рамках цього кримінального провадження", - розповіла прес-секретар.

Іванова наголосила, що ДБР направляє Порошенку повістки через апарат Верховної Ради, й нагадала, що, згідно з чинним законодавством, він має депутатську недоторканість.

Найближчі допити Порошенка заплановані на 27 вересня і 3 жовтня, але повторні повістки можуть направлятись і на інші дати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА