12:48 18.09.2019

Мінінфраструктури очікує ухвалення ВР усіх євроінтеграційних законів до 2020 року

2 хв читати
Мінінфраструктури очікує ухвалення ВР усіх євроінтеграційних законів до 2020 року

Міністерство інфраструктури України очікує, що Верховна Рада ухвалить законопроекти про залізничний, внутрішній водний та автомобільний транспорт, а також про перевезення небезпечних вантажів (входять до пакету євроінтеграційних законів) до кінця 2019 року.

"Крута мета - виконати Угоду про асоціацію з ЄС у сфері транспорту за 100 днів: (ухвалити - ІФ) законопроекти про залізничний, внутрішній водний, автомобільний транспорт та про перевезення небезпечних вантажів. На рівні уряду - (виконати - ІФ) плани про виконання Національної транспортної стратегії та підготовку інфраструктурних проектів", - написав на своїй сторінці заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій 16 вересня провів зустріч із керівником відділу співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Штефаном Шльонінгом, під час якої зазначив, що мета міністерства - сприяти ухваленню всіх євроінтеграційних законів до кінця цього року.

Криклій повідомив, що минулого тижня ВР уже ухвалила кілька інфраструктурних законопроектів, зокрема про здійснення габаритно-вагового контролю та внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду. Також у першому читанні було схвалено законопроекти щодо джерел фінансування дорожнього господарства України й стосовно управління безпекою автомобільних доріг.

"Цього місяця ми також плануємо узгодити остаточні варіанти текстів законопроектів про внутрішні водні шляхи та залізничний транспорт. Наразi ми прораховуємо всі ризики та проводимо необхідні розрахунки", - повідомив міністр інфраструктури.

Європейська сторона подякувала голові Мінінфраструктури за плідну співпрацю і зазначила, що й надалі надаватиме всю необхідну технічну підтримку з реалізації євроінтеграційних реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА