12:33 18.09.2019

"Голос" вніс до ВР альтернативний президентському законопроект про ДБР, що передбачає повне перезавантаження бюро, зокрема звільнення Труби

2 хв читати
"Голос" вніс до ВР альтернативний президентському законопроект про ДБР, що передбачає повне перезавантаження бюро, зокрема звільнення Труби

Нардепи від фракції "Голос" у Верховній Раді зареєстрували в середу альтернативний президентському проект закону про Державне бюро розслідувань (ДБР), який передбачає звільнення Романа Труби з посади директора ДБР і повне перезавантаження бюро, повідомляє прес-служба партії "Голос".

"Така людина, як Роман Труба, яка довела свою лояльність будь-якій владі, не може бути керівником. Але замість того, щоб звільнити його, Трубу пропонують залишити, і ще й надати йому можливість звільняти заступників та призначати їх без конкурсів, і навіть створювати нові підрозділи", - наголосила нардеп України від "Голосу", авторка альтернативного законопроекту Олександра Устінова.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту законопроект, згідно з яким керівник ДБР має призначатися президентом за поданням комісії з проведення конкурсу. Організація роботи конкурсної комісії при цьому покладається на центральний апарат ДБР.

"Голос" у своєму законопроекті пропонує звільнити все чинне керівництво ДБР, зокрема директора та його заступників, і призначити нових на конкурсній основі. Конкурсні комісії при цьому мають складатися з шести осіб - трьох від Офісу президента та трьох від Громадської ради міжнародних експертів.

Президентський законопроект також передбачає передання директору бюро повноважень призначати та звільняти своїх заступників, визначати їхні обов'язки, приймати рішення про дисциплінарні стягнення та стверджувати організаційну структуру ДБР.

"Ми категорично проти переведення людей із інших органів влади, ми виключно за прозорі конкурси та прозору роботу конкурсних комісій. До їхнього складу повинні увійти представники Ради громадського контролю при ДБР, яка також має обиратися прозоро - онлайн-голосуванням", - наголосила Олександра Устінова.

У чинному законі директор ДБР призначається на посаду президентом за поданням прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії. Крім того, забезпечення роботи конкурсної комісії покладається на секретаріат Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА