12:54 19.09.2019

Болтон після звільнення розкритикував зовнішню політику Трампа

2 хв читати
Болтон після звільнення розкритикував зовнішню політику Трампа

Екс-радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон під час приватної бесіди розкритикував зовнішню політику свого колишнього начальника Дональда Трампа, пише газета Politico з посиланням на джерела.

"Він критикував Трампа кілька разів, але не називав його по імені", - розповів виданню один із присутніх на приватному ланчі.

За даними джерел, під час цієї зустрічі Болтон заявив, що будь-які переговори з КНДР та Іраном "приречені на провал". За його словами, все, чого хочуть північнокорейці та іранці, - це обговорити ослаблення санкцій проти них для підтримки їхніх економік.

Також Болтон вважає, що відсутність реакції США після проведеної іранцями раніше в цьому році атаки на американський безпілотник "підготувало ґрунт для іранської агресії".

Крім того, він заявив, що ідея запрошення членів руху "Талібан" (заборонена в Росії терористична організація) до Кемп-Девіда направила "жахливий сигнал" і була неповагою до жертв теракту 11 вересня.

Зустріч із Болтоном відбулася в аналітичному центрі Gatestone, предметом досліджень та аналізу якого є іслам на Заході та в мусульманському світі. З 2013 року до березня 2018 року головою центру був сам Болтон.

Трамп минулого тижня поінформував Болтона, що Білий дім "більше не потребує його послуг". Трамп зазначив, що він був не згоден із багатьма ідеями, висунутими Болтоном.

Болтон обіймав посаду радника з нацбезпеки з 9 квітня 2018 року.

При президентові Джорджу Бушу-молодшому Болтон із серпня 2005 до грудня 2006 року обіймав посаду постійного представника США при ООН, хоча був відомий своїм скептицизмом щодо цієї організації.

Болтон мав в американській політиці репутацію "яструба", що виступає за найбільш радикальні рішення міжнародних проблем. Американські ЗМІ нерідко називали Болтона одним із найвпливовіших осіб в адміністрації Трампа, водночас зазначаючи, що у президента та його радника періодично виникають розбіжності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА