17:47 19.09.2019

Разумков підписав закон про імпічмент і направив його на підпис Зеленському

2 хв читати
Разумков підписав закон про імпічмент і направив його на підпис Зеленському

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав у четвер схвалений раніше парламентом президентський законопроект №1012 "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)" і направив його на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

Як повідомляється на сторінці законопроекту на сайті парламенту, 19 вересня законопроект було "повернуто з підписом голови Верховної Ради" і "направлено на підпис президенту".

Днем раніше ВР не підтримала проекту постанови, якою пропонувалося скасувати рішення парламенту про затвердження в цілому законопроекту про імпічмент, і тим самим нардепи відкрили можливість спікеру Разумкову підписати закон і передати його на підпис президенту.

Як повідомлялося, 10 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому президентський законопроект №1012, згідно з яким парламент може усунути президента України з посади в порядку імпічменту виключно в разі скоєння ним державної зради або іншого злочину.

У разі внесення до порядку денного питання про ініціювання імпічменту ВР створює спеціальну тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування факту та обставин вчинення президентом державної зради або іншого злочину.

Після ухвалення Верховною Радою рішення про звинувачення президента ВР повинна звернутися до Конституційного і Верховного Судів. "У разі отримання висновків Конституційного Суду і Верховного Суду відповідно про додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про імпічмент і про те, що діяння, в яких звинувачується президент України, містять ознаки державної зради або іншого злочину, Верховна Рада... ухвалює рішення про усунення президента України з посади в порядку імпічменту... Постанова вважається ухваленою, якщо за неї проголосували не менше ніж 3/4 народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради", - йдеться в законопроекті.

У разі неприйняття Верховною Радою постанови про імпічмент головуючий від імені парламенту вибачається перед главою держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА