08:30 21.09.2019

Байден закликав Трампа опублікувати стенограму розмови із Зеленським

2 хв читати
Байден закликав Трампа опублікувати стенограму розмови із Зеленським

Президент США Дональд Трамп має оприлюднити розшифровку телефонної розмови зі своїм колегою з України Володимиром Зеленським, вважає колишній віце-президент США Джо Байден.

Раніше газета The Wall Street Journal повідомила, що Трамп за час дзвінка Зеленському в липні вісім разів закликав президента України співпрацювати з його особистим адвокатом Рудольфом Джуліані з питання про розслідування проти сина Байдена Хантера, який входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma.

Байден у відповідь на повідомлення американських ЗМІ опублікував заяву на своїй сторінці в Твіттері, в якій він звинувачує Трампа в зловживанні владою і підриві національної безпеки Сполучених Штатів на догоду своїм політичним інтересам.

Крім того, колишній віце-президент США обвинуватив Трампа в тиску на суверенну країну - Україну, яка "все ще перебуває під прямим ударом Росії".

"Щонайменше, Трампу слід негайно надати стенограму дзвінка, про який йдеться, і дозволити американському народу самому судити (про зміст розмови - ІФ), а також доручити офісу директора Національної розвідки перестати блокувати (скаргу на Трампа - ІФ) і представити повідомлення інформатора Конгресу США ", - йдеться в заяві Байдена.

Як повідомляли американські ЗМІ, невідомий співробітник американської розвідки подав офіційну скаргу на Трампа на підставі даних про те, що президент США дав якусь "обіцянку" зарубіжному лідеру. Більшість видань вважають, що мова йде про вимогу Трампа до Зеленського, якому він дзвонив у липні цього року, з метою сприяння в розслідуванні проти сім'ї Байдена.

Джо Байден є потенційним суперником Трампа на президентських виборах в 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА