14:09 21.09.2019

План оборони України повністю буде представлено у 2020 році

2 хв читати
План оборони України повністю буде представлено у 2020 році

Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що план оборони країни наразі розробляється і буде представлений в 2020 році.

"План оборони буде представлено наступного року. Але проект плану, перші напрацювання його будуть вже цього року", – сказав глава Міноборони в інтерв'ю "Радіо Свобода" в суботу.

Він нагадав, що розробку такого плану доручив президент України Володимир Зеленський.

"План оборони – це не документ, випущений один раз. Його переглядатимуть... Паралельно з ним розроблятимуть концепції щодо кожного виду Збройних сил. У кожному з них – план розвитку можливостей", – розповів Загороднюк.

Крім того, за його словами, пріоритетні завдання цього року – оборонний огляд і аналіз контексту безпеки, на базі якого визначаються сценарії загроз, а потім – стратегія оборони і національної безпеки.

Загороднюк також вважає, що Стратегічний оборонний бюлетень (СОБ) слід переробити. "Тому що багато рішень формально виконані, а по суті нічого не змінилося", – пояснив він.

Міністр оборони також зазначає, що наступного року ЗСУ мають завершити процес переходу на нову структуру, яка відповідає структурі НАТО. "Я вважаю, що це буде дуже складний перехід, тому що це не просто перейменування департаментів або їх реструктуризація – це зміна парадигми організації Збройних сил", – сказав він.

Загороднюк нагадав, що НАТО – стратегічна мета для України і перехід ЗСУ на стандарти Альянсу – "це абсолютний пріоритет, який ми прискорюємо і посилюємо".

"Коли країна відповідає стандартам НАТО, то питання вступу до Альянсу лежатиме тільки в політичній площі", – зазначив він.

Як повідомлялося, Зеленський доручив міністру оборони розробити і затвердити план оборони і комплекс заходів щодо гарантування безпеки країни від агресії.

"Пріоритет – потужна та боєздатна армія. Міністру оборони – запропонувати зміни до законодавства, необхідні для розбудови потужного війська. Розробити і затвердити план оборони та комплекс заходів щодо гарантування безпеки країни від агресії", – сказав він на зустрічі з членами Кабінету Міністрів, керівництвом Верховної Ради та правоохоронних органів у Києві в понеділок.

20 вересня Верховна Рада внесла зміни до Закону "Про оборону України", відповідно до яких президент України затверджуватиме план оборони та військово-адміністративний поділ території держави.

Закон дав визначення поняттю "план оборони України". Це буде складова частина оборонного планування, яка містить сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і терміни здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту України у разі агресії або збройного конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА