11:12 23.09.2019

Помічник Зеленського Єрмак: Зустріч із Джуліані була моєю ініціативою

2 хв читати

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак наголошує, що його зустріч із приватним адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані відбулася за його ініціативою після озвучених Джуліані причин скасування його візиту в Україну у травні 2019 року.

"Коли я прочитав про те, що він мав намір приїхати в Україну, але передумав, "тому що в команді Зеленського є вороги Трампа" (про це Джуліані сказав на початку травня 2019 року в одному з інтерв'ю - ІФ), я запропонував поговорити з ним. На той момент я був знайомий із Куртом Волкером (спеціальним представником Держдепу США з питань України - ІФ), я розповів йому про свою ідею поговорити з Джуліані, щоб прояснити ситуацію. Він ідею схвалив і запропонував мене йому представити", - сказав він в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Далі було так: я приїхав до Вашингтона, одна з перших зустрічей - у Конгресі. Сидять демократи, республіканці. Ми розмовляємо про те, що ми маємо намір робити у сфері правосуддя, як працюватимуть суди. Потім я вирішив поінформувати конгресменів, що планую зателефонувати Джуліані, щоб поговорити з ним про таке: найголовніше - у нас нова команда, новий президент, ми прості хлопці. З нами не треба для зустрічі шукати посередників. Ось мій номер телефону, за ним завжди можна зателефонувати та приїхати. І взагалі, я є фанатом того, що він зробив для Нью-Йорка як мер", - розказав Єрмак.

Помічник Зеленського зазначив, що також хотів запевнити Джуліані, що за каденції нової української влади усі розслідування відбуватимуться прозоро, не буде жодних команд "прикрий/відкрий" за дзвінком. "Це - фундаментальні принципи й основи програми президента Зеленського, з якими ми йшли на вибори. Також одним із принципів нашої команди буде перезавантаження влади, боротьба проти корупції, реформа прокуратури", - наголосив він.

Єрмак зазначив, що повідомив американським конгресменам про намір зателефонувати Джуліані, ще не знаючи, що "події розвиватимуться у такому ключі, як зараз", і завдяки цьому "тепер почувається дуже впевнено".

"Так ось, ми з Джуліані поговорили по телефону, а після цього особисто зустрілися в Мадриді (в липні - ІФ). Я повторив йому ці самі тези. Він зазначив, що для нього було важливо почути, що нова українська влада сповідуватиме принципи відкритості та законності, боротиметься з корупцією і за мету ставить зробити Україну успішною", - розповів помічник Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА