11:12 23.09.2019

Помічник Зеленського Єрмак: Зустріч із Джуліані була моєю ініціативою

2 хв читати

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак наголошує, що його зустріч із приватним адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані відбулася за його ініціативою після озвучених Джуліані причин скасування його візиту в Україну у травні 2019 року.

"Коли я прочитав про те, що він мав намір приїхати в Україну, але передумав, "тому що в команді Зеленського є вороги Трампа" (про це Джуліані сказав на початку травня 2019 року в одному з інтерв'ю - ІФ), я запропонував поговорити з ним. На той момент я був знайомий із Куртом Волкером (спеціальним представником Держдепу США з питань України - ІФ), я розповів йому про свою ідею поговорити з Джуліані, щоб прояснити ситуацію. Він ідею схвалив і запропонував мене йому представити", - сказав він в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Далі було так: я приїхав до Вашингтона, одна з перших зустрічей - у Конгресі. Сидять демократи, республіканці. Ми розмовляємо про те, що ми маємо намір робити у сфері правосуддя, як працюватимуть суди. Потім я вирішив поінформувати конгресменів, що планую зателефонувати Джуліані, щоб поговорити з ним про таке: найголовніше - у нас нова команда, новий президент, ми прості хлопці. З нами не треба для зустрічі шукати посередників. Ось мій номер телефону, за ним завжди можна зателефонувати та приїхати. І взагалі, я є фанатом того, що він зробив для Нью-Йорка як мер", - розказав Єрмак.

Помічник Зеленського зазначив, що також хотів запевнити Джуліані, що за каденції нової української влади усі розслідування відбуватимуться прозоро, не буде жодних команд "прикрий/відкрий" за дзвінком. "Це - фундаментальні принципи й основи програми президента Зеленського, з якими ми йшли на вибори. Також одним із принципів нашої команди буде перезавантаження влади, боротьба проти корупції, реформа прокуратури", - наголосив він.

Єрмак зазначив, що повідомив американським конгресменам про намір зателефонувати Джуліані, ще не знаючи, що "події розвиватимуться у такому ключі, як зараз", і завдяки цьому "тепер почувається дуже впевнено".

"Так ось, ми з Джуліані поговорили по телефону, а після цього особисто зустрілися в Мадриді (в липні - ІФ). Я повторив йому ці самі тези. Він зазначив, що для нього було важливо почути, що нова українська влада сповідуватиме принципи відкритості та законності, боротиметься з корупцією і за мету ставить зробити Україну успішною", - розповів помічник Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА