13:11 23.09.2019

Зеленський закликав українців повідомляти про факти хабарництва та корупції на гарячу лінію НАБУ

2 хв читати
Зеленський закликав українців повідомляти про факти хабарництва та корупції на гарячу лінію НАБУ

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян країни повідомляти про факти хабарництва і корупції на гарячу лінію Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), а також змінювати свій менталітет щодо корупційних проявів.

"Дорогі українці, я часто закликав вас взяти участь в якомусь челенджі або флешмобі. Зараз настав час для най масштабнішого. Взяти участь може кожен громадянин України. Для цього не потрібно записувати ніяких відео, не потрібно ставити ніяких хештегів. Потрібно лише одне - жити згідно за законом. Шлях України до успіху - це дорога з двостороннім рухом. Ми як влада будемо працювати чесно, але нам потрібен і ваш крок назустріч", - сказав він у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці у Facebook у понеділок.

Зеленський наголосив, що в Україні не вдасться відродити економіку, якщо не платитимуть податків, і це стосується кожного: від олігарха до водія таксі. Він також зазначив, що не вийде перемогти корупцію, якщо українці заплющуватимуть на неї очі або ставатимуть співучасником "розпилу" державних коштів.

"І зараз я звертаюся до громадян: якщо від вас вимагають хабар, пропонують відкат чи будь-яку іншу корупційну схему, будь ласка, не мовчіть. Не треба писати в соцмережах "усе пропало", "ці такі ж, як ті", "Зеленський поставив своїх "рішал". Ось телефон 0 800 503 200 - це гаряча лінія НАБУ, дзвоніть і повідомляйте, а правоохоронні органи будуть реагувати та карати", - зазначив він.

Зеленський закликав пам'ятати, що "Європа починається не з державного кордону".

"Європа починається з недопалка, який летить у смітник, з пристебнутого ременя безпеки, із оплачених комунальних послуг і податків, з відповіді "ні", коли вашій фірмі пропонують на тендері "нагнути" державу. Давайте щодня робити маленькі кроки назустріч іншій ментальності. Давайте докладемо свою частку і всі разом станемо засновниками та акціонерами нової процвітаючої України. Я починаю з себе, підписую прийнятий парламентом закон про імпічмент президента. Давайте нарешті доведемо самі собі, що українці можуть жити по-іншому, чесно і за законом. Давайте зробимо це разом!", - сказав він у зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА