19:06 23.09.2019

Українська делегація в ПАРЄ не братиме участі в осінній частині сесії асамблеї та в урочистостях на честь 70-річчя Ради Європи

2 хв читати
Українська делегація в ПАРЄ не братиме участі в осінній частині сесії асамблеї та в урочистостях на честь 70-річчя Ради Європи

Делегація Верховної Ради ухвалила рішення не подавати повноваження на затвердження під час осінньої частини сесії Парламентської асамблеї Ради Європи із 30 вересня до 4 жовтня 2019 року у відповідь на повернення РФ до сесійної зали асамблеї без виконання вимог її резолюцій.

"Делегація Верховної Ради України в ПАРЄ... приєднується до заяв делегацій держав-партнерів України, що повідомили про свою неучасть у урочистостях з нагоди 70-річчя РЄ через безумовне повернення делегації РФ до ПАРЄ. З огляду на те, що значна частина території нашої держави залишається окупованою, а збройна агресія РФ не припиняється, вважаємо неможливою участь української делегації в урочистостях із нагоди святкування 70-річчя Ради Європи та вважаємо таке святкування несвоєчасним", - йдеться в заяві української делегації в ПАРЄ, текст якої оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Facebook голова делегації Єлизавета Ясько.

"(Делегація - ІФ) заявляє про відмову подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПА РЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України", - наголошується в заяві.

Протягом цієї частини сесії делегація Верховної Ради в ПАРЄ має намір проводити консультації з партнерами з асамблеї для пошуку "спільних підходів і рішень, що дозволили б повернути ПАРЄ її репутацію важливого взірця демократії, верховенства права і захисту прав людини та свобод в Європі".

При цьому українська делегація закликала ПАРЄ підтвердити обов'язковість усіх рішень і вимог, викладених у резолюціях асамблеї щодо засудження агресії РФ проти України, та про ситуацію з правами людини на окупованій Росією території України, які були прийняті ПАРЄ під час неучасті Росії в роботі РЄ в останні роки. Також делегація звертається до інших делегацій держав-членів РЄ із закликом провести розширені консультації щодо розробки ефективних механізмів відповідальності держав-порушників статутних документів РЄ та норм міжнародного права.

"(Делегація - ІФ) звертається до Франції, що наразі головує в Комітеті міністрів Ради Європи, з пропозицією ініціювати консультації за участі президента Французької республіки Емануеля Макрона та усіх зацікавлених сторін для широкого обговорення шляхів повернення довіри до Ради Європи та інституційної, а також моральної кризи РЄ, що виникла в результаті добровільної та безпідставної відмови Комітету міністрів та асамблеї наполягати на дотриманні Росією принципів та стандартів РЄ", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА