20:03 23.09.2019

Трамп не вірить у загрозу імпічменту

2 хв читати
Трамп не вірить у загрозу імпічменту

Президент США Дональд Трамп заявив, що не звертає уваги на погрози низки представників Демократичної партії ініціювати процедуру імпічменту щодо нього, повідомляють американські ЗМІ.

На питання журналіста, чи сприймає він серйозно такі загрози з боку демократів, Трамп відповів: "Абсолютно не серйозно".

У США зростає кількість конгресменів-демократів, які вважають за необхідне почати процедуру імпічменту щодо Трампа через приписувані йому спроби чинити тиск на президента України Володимира Зеленського з метою ініціювати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього американського віце-президента Джо Байдена.

Раніше Трамп, коментуючи свою розмову із Зеленським, заявив, що говорити про корупцію дуже важливо.

"Ми хочемо чесності від тієї країни, з якою ми маємо справу. Я вважаю, що з новим президентом ви побачите набагато більше чесності. Це те, чого ми очікуємо. Ми підтримуємо цю країну, ми хочемо, щоб вона була чесна", - сказав Трамп журналістам, коментуючи липневу розмову телефоном із лідером України.

Він підкреслив, що "дуже важливо говорити про корупцію".

"Якщо ми не говоримо про корупцію, чому ми будемо давати гроші країні, в якій є корупція", - зазначив президент США.

Раніше Трамп заявляв, що в ході липневої розмови із Зеленським обговорював з ним корупцію.

Низка американських ЗМІ повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

Колишній віце-президент США Джо Байден, реагуючи на повідомлення про розмову Трампа і Зеленського, закликав американського президента опублікувати стенограму його розмови з українським лідером.

На початку вересня газета The New York Times писала, що адвокат президента США Руді Джуліані зустрічався в Мадриді з високопоставленим представником президента України. На зустрічі Джуліані закликав провести розслідування щодо того, чи намагалася Україна нашкодити передвиборчій кампанії Трампа на виборах 2016 року.

Також адвокат Трампа закликав представника Зеленського почати розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера. Раніше ЗМІ повідомляли, що Джо Байден наполягав на звільненні генпрокурора України, який проводив розслідування щодо компанії, в складі ради директорів якої був його син Хантер Байден.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА