14:37 24.09.2019

Курс України до НАТО залишається незмінним, але збройний конфлікт на Донбасі ускладнює інтеграцію - прес-служба Кабміну

2 хв читати
Курс України до НАТО залишається незмінним, але збройний конфлікт на Донбасі ускладнює інтеграцію - прес-служба Кабміну

 Стратегічний курс України до Євросоюзу та НАТО закріплений у Конституції України та залишається незмінним, але процес інтеграції ускладнюється через збройний конфлікт на сході країни, наголошується у прес-службі Кабінету Міністрів.

"Стратегічний курс України до ЄС і НАТО закріплений у Конституції та залишається незмінним. Стратегічна готовність НАТО прийняти Україну також підтверджена в декларації Бухарестського саміту 2008 року, де прямо зазначено, що Україна стане членом НАТО. Звісно, міжнародний збройний конфлікт на сході з багатьох позицій ускладнює для України інтеграцію до НАТО. Ми також розуміємо, що встановлення миру в Україні дуже багато в чому залежить від керівництва Росії", - йдеться в коментарі прес-служби уряду на висловлювання представника Кабінету Міністрів у Верховній Раді Ірини Верещук в ефірі телеканалу "112 Україна".

У повідомленні зазначено, що багато чого залежить і від України, оскільки вона буде реальним кандидатом на членство в НАТО лише за умови серйозного прогресу в реформах: успішного подолання корупції, забезпечення належного врядування, прозорості, дотримання прав людини та гендерної рівності, реформування кримінального судочинства, судової реформи.

"Саме це мала на увазі Ірина Верещук, коли наводила приклади інших країн щодо процесу їхнього вступу до НАТО", - наголосили у прес-службі Кабміну, зазначивши, що і сама Верещук спростувала спотворені в ЗМІ висловлювання.

В інтерв'ю телеканалу "112 Україна" Верещук, зокрема, сказала, що в основоположних документах України прописано шлях до НАТО, проте, за її словами, "нас не чекають у НАТО", "сьогодні серйозно стоїть питання про включення Грузії до НАТО, а про Україну взагалі питання не стоїть".

"Я далека від думки, що РФ хоча б колись нам "дозволить", якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити до НАТО. Має змінитися парадигма. Має змінитися, напевно, саме НАТО, щоб дозволити вступити Україні, незважаючи на думку Росії. (...) Ми не хочемо вступати до НАТО, якщо це стане конфліктогеном із Росією", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА