19:15 24.09.2019

Зеленський на зустрічі зі Столтенбергом: Ми продовжимо активну взаємодію з НАТО щодо реалізації структурних реформ у секторі безпеки та оборони

2 хв читати
Зеленський на зустрічі зі Столтенбергом: Ми продовжимо активну взаємодію з НАТО щодо реалізації структурних реформ у секторі безпеки та оборони

Президент України Володимир Зеленський "на полях" Генеральної Асамблеї ООН зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Зустрівся з Єнсом Столтенбергом на полях ГА ООН-2019. Для нас дуже важливий візит Північноатлантичної ради НАТО до України наприкінці жовтня. Ми продовжимо активну взаємодію з Альянсом щодо реалізації структурних реформ у секторі безпеки та оборони згідно зі стандартами НАТО", - написав Зеленський у своєму акаунті в соцмережі Twitter у вівторок увечері за київським часом.

Глава Української держави висловив сподівання, що візит Північноатлантичної ради НАТО в Україну сприятиме активізації практичного співробітництва з альянсом у розвитку Збройних сил України, зокрема Військово-морських сил, а також широкому залученню НАТО до підтримки безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

Під час зустрічі йшлося і про підвищення рівня співпраці в модернізації Військово-морських сил України.

Пріоритетним напрямом роботи президент України назвав і підвищення рівня сумісності ЗСУ з силами держав-членів НАТО, зокрема шляхом участі в спільних навчаннях і тренуваннях, програмах військового співробітництва.

Крім того, Зеленський і Столтенберг обговорили ініціативи української влади для подолання корупції.

"Ми втомилися чути слово "корупція". Ми серйозно налаштовані її подолати. Верховна Рада вже приймає законопроекти щодо реформування правоохоронних органів, скоро запустимо Службу фінансових розслідувань. 5 вересня у нас почав працювати Вищий антикорупційний суд, і ми очікуємо вироки", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА