08:35 25.09.2019

США виділять опозиції Венесуели $ 52 млн допомоги

2 хв читати
США виділять опозиції Венесуели $ 52 млн допомоги

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть опозиції Венесуели $ 52 млн, йдеться в повідомленні організації.

"Сьогодні глава USAID Марк Грін на зустрічі з венесуельською опозицією, правозахисниками і послом (Гуайдо) в Сполучених Штатах Карлосом Веккьо оголосив про виділення $ 52 млн для допомоги тимчасовому президенту Венесуели Хуану Гуайдо, його уряду і народу країни в їх прагненні відновити в своїй країні демократичну владу, що відповідає інтересам громадян", - сказано в ньому. У повідомленні наголошується, що кошти будуть спрямовані на програми, що підтримують підконтрольну опозиції Національну асамблею, "незалежні ЗМІ, громадянське суспільство і відновлення сектора охорони здоров'я".

У січні цього року в Венесуелі лідер Національної асамблеї опозиціонер Хуан Гуайдо проголосив себе президентом країни. Його підтримали США, низка країн Європи та Латинської Америки. Росія, Китай, Туреччина і низка інших країн підтримують чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

24 вересня Мадуро прибув до Москви для зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним і підприємцями, щоб, за його словами, обговорити перспективи двосторонніх відносин в галузі економіки, соціальної сфери і культури. Цього ж дня США розширили санкції проти Венесуели, включивши до списку санкцій чотири венесуельські нафтові компанії і чотири судна, які перевозять нафтопродукти. Американський Мінфін зазначив, що США продовжать робити рішучі кроки проти "нелегітимного режиму Мадуро" і іноземних дійових осіб, які його підтримують.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА