10:11 25.09.2019

Джонсон завчасно покинув ГА ООН і повертається до Лондона

2 хв читати
Джонсон завчасно покинув ГА ООН і повертається до Лондона

Британський прем'єр Борис Джонсон вимушено скоротив візит до Нью-Йорка, де брав участь у Генеральній Асамблеї ООН, і повертається до Лондона після того, як Верховний суд прийняв ухвалу про незаконність його рішення щодо призупинення діяльності парламенту, повідомляє в середу телеканал Sky News.

За даними телеканалу, перш ніж відбути з Нью-Йорка Джонсон, на адресу якого вже звучать заклики подати у відставку, зателефонував британській королеві Єлизаветі II, проте невідомо, чи вибачився він перед нею у зв'язку із ситуацією, що склалася.

"Ми ніколи за жодних обставин не обговорюємо змісту бесід між прем'єр-міністром та її величністю", - наводить Sky News слова високопоставленого представника британського уряду.

Напередодні Верховний суд Великої Британії одностайно ухвалив постанову, згідно з якою рішення Джонсона призупинити працю парламенту до 14 жовтня є протизаконним.

Такого рішення дійшли усі 11 суддів, що брали участь у розгляді справи.

При цьому в постанові Верховного суду наголошується, що британські парламентарі мають право зібратися якнайшвидше.

"Якщо тільки не існує певних правил роботи парламенту, про які ми (судді - ІФ) не знаємо, то вони (депутати - ІФ) можуть вжити заходів для відновлення роботи кожної з палат парламенту", - йдеться в постанові.

Напередодні речник Палати громад Джон Беркоу повідомив, що британський парламент відновить роботу в середу об 11:30 за місцевим часом.

Джонсон призупиняв роботу британського парламенту на період із 9 вересня до 14 жовтня. Таким чином, у членів парламенту, які повернулися б з примусової відпустки, на ухвалення рішень щодо виходу з ЄС залишалося б трохи більше ніж два тижні до Brexit, запланованого на 31 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА