14:53 25.09.2019

В адміністрації США намагалися не допустити телефонного або особистого спілкування Трампа із Зеленським - газета

2 хв читати
В адміністрації США намагалися не допустити телефонного або особистого спілкування Трампа із Зеленським - газета

Резонансному телефонному дзвінку президента США Дональда Трампа президенту України Володимиру Зеленському 25 липня передували кілька місяців протистояння всередині вашингтонської адміністрації, повідомила в середу газета The Washington Post із посиланням на представників нинішньої та колишньої влади в США.

За їхніми твердженнями, у міру зростання занепокоєння деякі високопоставлені офіційні особи закулісно намагалися не допустити телефонної бесіди або особистої зустрічі Трампа із Зеленським із побоювань, що президент США міг би використати ці контакти для того, щоб переконати Київ надати інформацію, яка могла б завдати шкоди Джо Байдену - потенційному конкуренту Трампа в передвиборних перегонах на посаду президента США 2020 року - та його сину.

Газета нагадує, що раніше цього року з Києва було несподівано відкликано посла США, було призупинено виділення Україні сотень мільйонів доларів допомоги за лінією Міністерства оборони та Держдепартаменту США.

Напередодні Трамп заявив, що схвалив публікацію невідредагованої повної версії його липневої телефонної розмови із Зеленським. "Я зараз в ООН представляю нашу країну. Я дозволив завтра оприлюднити повну, повністю розсекречену і невідредаговану стенограму моєї розмови з президентом України Зеленським", - написав він у Twitter.

"Ви побачите, що це був дуже доброзичливий та абсолютно доречний дзвінок. Ніякого тиску і, на відміну від історії з Джо Байденом та його сином, ніякої "послуги за послугу", - додав Трамп.

Він також назвав ситуацію навколо його розмови із Зеленським продовженням "полювання на відьом", яке здійснюють американські демократи.

Низка американських ЗМІ раніше повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента Зеленського в необхідності розпочати розслідування стосовно Хантера Байдена - сина Джо Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом президента США Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

Джо Байден, реагуючи на повідомлення про розмову Трампа і Зеленського, закликав американського президента оприлюднити стенограму його розмови з українським лідером.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА