15:50 25.09.2019

Мінцифри буде аутсорсити ресурси секретаріату Кабміну для оптимізації процесів

2 хв читати
Мінцифри буде аутсорсити ресурси секретаріату Кабміну для оптимізації процесів

Міністерство цифрової трансформації не набиратиме співробітників у два департаменти (кадри та бухгалтерія), а буде "аутсорсити" ресурси секретаріату Кабміну, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"Ми почали проводити реформу Кабміну, яка заощадить багато бюджетних грошей і зробить його більш ефективнішим. Зараз у міністерствах є безліч функцій, які дублюються між собою. Бухгалтерія, IТ базове, документообіг та багато іншого. Всього попередньо ми нарахували 19 таких напрямів" - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Міністр додав, що має намір до 2020 року централізувати "все що можна, де це не заважатиме ефективній роботі". При цьому він упевнений, що в такій централізації функцій із міністерствами та з іншими органами влади, аж до регіонів, є великий потенціал.

"Щоб ефективно все централізувати, багато функцій потрібно спростити та перевести в електронну форму Так, дивись, усі міністерства зможуть з'їхатися в одну будівлю на Грушевського, а не займати купу нерухомості у Києві" - підсумував Дубілет.

Водночас прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, коментуючи заяву Дубілета, уточнив, що йдеться не про те, щоб звести всі міністерства в одну будівлю, а про те, щоб максимально оптимізувати процеси.

"Державні будівлі та державні ресурси використовуються вкрай неефективно Тому ми робитимемо все, щоб невиправдані урядові витрати було зменшено. Ми дивитимемось: де є вільні площі, щоб розмістити там людей, яким чином більш вигідно та більш ефективно використовувати будівлю уряду" - сказав він під час прес-брифінгу після засідання уряду в середу.

Як повідомлялося, міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет вивчає можливість скасування згоди на обробку персональних даних.

Він вважає, що якщо дійсно є принципова необхідність брати згоду, то її можна дописати в кінці документа, а не підписувати окремий лист.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА