16:43 25.09.2019

У XXI столітті замість "бути почутим" можна бути убитим - Зеленський в ООН розповів про загиблого на Донбасі співака Сліпака

2 хв читати
У XXI столітті замість "бути почутим" можна бути убитим - Зеленський в ООН розповів про загиблого на Донбасі співака Сліпака

Президент України Володимир Зеленський на Генеральній Асамблеї ООН розповів про загиблого на Донбасі соліста Паризької національної опери Василя Сліпака для ілюстрації, що у XXI столітті замість того, щоб бути почутим, можна бути убитим.

"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої бути почутим стало сенсом життя. Адже ця людина мала божественний голос. Його називали одним із найкращих баритонів і контратенорів світу. Його голос звучав у Карнегі-холі в Нью-Йорку, соборі Нотр-дам, лондонському Ковент-Гардені та Гранд-Опера у Парижі. Кожен із вас міг би особисто почути його неймовірний спів. Але є річ, яка не дозволить вам цього зробити. (...) Вона виглядає ось так", - сказав глава Української держави, виступаючи з трибуни Генасамблеї ООН в Нью-Йорку в середу, і продемонстрував присутнім кулю.

"12,7 міліметра не просто зупинили його кар'єру. Вони зупинили його життя. Ось це коштує 10 доларів. І, на жаль, сьогодні на нашій планеті це - вартість людського життя", - заявив Зеленський.

Президент пояснив, що людина, про яку він розповів, - соліст Паризької національної опери українець Василь Сліпак, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії.

"Таких історій - тисячі. Таких куль - мільйони. Ласкаво просимо до XXI століття. Століття можливостей, де замість бути почутим у вас є можливість бути вбитим", - сказав глава держави.

Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. 19 років пропрацював у французьких оперних театрах. Був активним учасником Помаранчевої революції, з початком Революції гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України.

Із червня 2015 року Сліпак перебував у зоні АТО на Донбасі. Спочатку надавав волонтерську допомогу, потім приєднався до 7-го батальйону ДУК "Правий сектор". 29 червня загинув від кулі снайпера поблизу селища Луганського Бахмутського району Донецької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА