17:53 25.09.2019

Зеленський обіцяв Трампу, що новий генпрокурор знову розслідуватиме справу компанії, пов'язаної із сином Байдена, - стенограма

2 хв читати
Зеленський обіцяв Трампу, що новий генпрокурор знову розслідуватиме справу компанії, пов'язаної із сином Байдена, - стенограма

 резидент України Володимир Зеленський обіцяв президенту США Дональду Трампу, що новий генпрокурор України заново розслідуватиме справу компанії, пов'язаної з Хантером Байденом - сином екс-віце-президента США Джо Байдена, і попросив американську сторону надати додаткову інформацію для сприяння в цьому розслідуванні.

"Наступний генеральний прокурор 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом, який буде підтриманий парламентом і почне нове розслідування у вересні. Він або вона розгляне ситуацію, зокрема, щодо компанії, яку ви згадали в цьому питанні", - сказав Зеленський у телефонній розмові з Трампом 25 липня у відповідь на слова президента США про те, що "багато людей" хочуть з'ясувати правдивість "багатьох розмов про сина Байдена, що Байден зупинив розслідування" (стенограму розмови оприлюднено на сайті Білого дому в середу, 25 вересня).

Він також попросив про надання інформації з цього питання: "Я дуже просив би вас, якщо у вас є будь-яка додаткова інформація, яку ви можете надати нам, це було б дуже корисно для розслідування".

Перед цим Трамп сказав: "Багато говорять про сина Байдена, що Байден зупинив розслідування, і багато людей хочуть з'ясувати, що ви можете зробити з міністром юстиції США, і це було б добре. Байден говорив на кожному розі, що він припинив розслідування (щодо компанії Burisma - ІФ). Так що якщо ви зможете все це продовжити... Вся ця історія, як на мене, жахлива".

Свого часу син Джо Байдена Хантер Байден обіймав посаду в раді директорів української газової компанії Burisma. В Україні щодо компанії проводилося розслідування.

Раніше низка американських ЗМІ повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній розмові переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування щодо Хантера Байдена. Низка ЗМІ також повідомляла, що Трамп, намагаючись ініціювати розслідування проти сина Байдена, затримував виділення Україні військової допомоги. Згодом Трамп заявив, що США вже виділили Україні обіцяну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА